Tankar och tips - Parfym

Innehåller affiliate-länkar

Hej på er!

Som ni säkert vet vid det här laget så har jag ett stort intresse för det där med smink och skönhet. Ett område som inte är undantaget där är parfymer och dofter. Många jag känner har en eller två signaturdofter som de håller sig till, men så gör verkligen inte jag. Jag älskar att matcha doft efter outfit, säsong och humör och byter därför ofta från dag till dag. Visst får jag favoriter ibland och kan använda en doft flitigt under perioder (just nu vänder jag mig väldigt ofta till Carolina Herreras Good Girl) , men det växlar ofta. Genom åren har jag byggt upp en bra samling och jag har nog ett 30-tal olika parfymer och ett antal body mists därtill.

Vår och sommar väljer jag helst lätta dofter. Gärna en body mist som inte är så intensiv, då dofterna framhävs av värme. Jag väljer också doft efter outfit. Till jeans och sneakers väljer jag att undvika för söta dofter och går på någonting fräscht som till exempel Hugo Boss Jour Pour Femme. Till klänning blir det oftast någon av misterna från Victoria's Secret dagtid eller en söt men något kraftigare doft som Lacoste L.12.12 Sparkling för en middag ute på kvällen.

Höst och vinter går jag gärna på lite djupare dofter. Burberry My är en återkommande favorit dagtid, medan YSLs Black Opium är en sådan som jag gärna plockar fram till kvällsaktiviteter. Dessa applicerar jag på handleder och bakom öronen, där kroppstemperaturen är lite högre så att doften sprids och varar länge. Ett sprut räcker för att lägga över från ena handleden till den andra och därefter lägger jag handlederna mot halsen, bakom öronen. Lätta tryck, utan att gnugga då gnuggandet kan förstöra doftkompositionen.

Jag kan omöjligt välja en favoritparfym, då jag verkligen väljer efter tillfälle, men nedan har jag valt ut några favoriter som jag alltid tenderar att återkomma till.

Tips! Parfymflaskor är ofta väldigt fina i designen och det är mer än lockande att ha dem stående framme. Ljus förkortar dock parfymens livslängd, så jag förvarar alltid mina parfymer i kartongerna som följer med och lägger dem i en byrålåda så att de håller så länge som möjligt. Jag har parfymer som är över 10 år gamla och fortfarande hur fräscha som helst.

Hur gör ni? Har ni någon specifik favorit eller gör ni som jag och har olika för alla tillfällen? Berätta gärna vad ni har för favoritdofter nedan så kanske jag får lite inspiration tills det är dags att utöka samlingen nästa gång.

Anna

Gillar

Kommentarer

sofialjohansson
sofialjohansson,
Toppenbra tips!☺️
nouw.com/sofialjohansson
Vilket bra tips. Hade faktiskt inte en aning om det 😊
evahle.se