Till Polen med Stena Line

Detta inlägg är i samarbete med Stena Line

Hej mina vänner!

Efter ett par intensiva dagar har jag nu landat hemma igen. Vår plan från början var att vi skulle uppdatera under resans gång, men vi hade för mycket vi ville hinna med, så vi ändrade taktik och såg till att uppleva så mycket som möjligt och dela med oss av resan efteråt.

Som jag nämnde i mitt inför resan-inlägg så har vi gjort den här resan i samarbete med Stena Line och vi gjorde turen Karlskrona-Gdynia.

Det var en pers att ta sig till Karlskrona kan jag tala om. Det var strul i tågtrafiken så buss Staffanstorp--Lund, tåg Lund-Karlskrona, buss Karlskrona-Färjeterminalen blev istället ett äventyr som innebar:

Buss Staffanstorp-Lund
Tåg Lund-Hässleholm
Ersättningsbuss Hässleholm-Kristianstad
Tåg Kristianstad-Karlskrona
Buss Karlskrona-Färjeterminalen

Hur som helst, lagom trött och sliten kom jag i alla fall till färjan till slut och mötte upp @himmelåpannkaka och lindamarie.nu.

Stena Line

På terminalen blev vi väldigt väl bemötta, fick specialingång för att slippa köerna och kom snabbt fram till våra hytter. Väldigt fina hytter, högt upp i båten, med fönster ut mot havet.

Efter att ha hunnit upp en sväng på soldäcket för att ta lite bilder på solnedgången gick vi ner till båtens a lá carte-restaurang, Metropolitan, där det hade bokats bord åt oss. Vi presenterades för personalen, serverades ett glas bubbel och satte oss till rätta för att avnjuta kvällens middag. För min del blev det stekt torskrygg med ärtmos och hummersås. Supergott!

Efter middagen passade vi på att boka in varsin halvkroppsmassage på båtens spa, Pure. 209 kr för 30 minuter var ju toppen. Utöver massagen fanns flera olika behandlingar att välja på och även möjlighet att uppleva deras äventyrsduschar och hot wells eller barra slappa i relaxavdelningen.

Givetvis hann vi även med en tur ner till tax freen för att spana lite. Den mesta av shoppingen där sparade vi dock till hemresan och ett inlägg om mina favoriter därifrån kommer senare i veckan.

Efter en skön dusch sov vi gott i våra hytter. Jag som älskar att sova på tåg, flygplan, bilar, bussar osv. kan nu även checka av båt på listan. (Det gungade liiiite väl mycket på hemresan, men annars kan jag absolut rekommendera även båt som sovplats.)

Extra guldkant på tillvaron fick vi av Torsten i hytten bredvid våra. Han bjöd oss på många skratt och myntade uttrycket Bloggarna är vakna, som vi sedan hade med oss hela resan.

I fredags morse gick vi i land i Gdynia, där en taxi som Stena Line förbokat åt oss, stod och väntade för att ta oss till vårt hotell i Gdansk. Ett fantastiskt hotell och en fantastisk stad, som ni kommer att få mycket mer tips och upplevelser ifrån under veckan. Vi har alldeles för mycket att dela med oss av för att det ska rymmas i ett inlägg.

Anna

Gillar

Kommentarer

Åh vad häftigt 😊 Maten såg supergod ut
evahle.se
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Det ar den verkligen!
nouw.com/annaskarblom
Zahraajami
Zahraajami,
Men gud vad underbart det låter och vilket roligt samarbete 😊
nouw.com/zahraajami
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Ja, det var verkligen toppen! Så glad att jag fick den möjligheten 😊
nouw.com/annaskarblom