Work work work-tag

Hej där!

Jag och Nappe har kvalitetstid ikväll igen. Två nätter till, sen går Martin över på dagpass en längre period så då blir det inte så många ensamma nätter längre. Jag satt och surfade runt lite och hittade nouw.com/blogglistor och blev lite sugen på att göra en blogglista. (Det kommer säkert att bli fler framöver, då jag tycker att det är rolig inspiration att jobba med.) Idag fastnade jag för en som de kallade för work work work-tag.

Vad ville du bli när du var liten?

Jag ville bli sångerska. Sjöng gärna framför videokameran när pappa filmade och älskade att sjunga och dansa till inspelade avsnitt av Småstjärnorna.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Jag trodde länge att jag skulle bli journalist. Jag började till och med läsa lite skrivarkurser på Malmö Högskola, men någonstans längs vägen kände jag att det kanske ändå inte riktigt var det jag ville göra.

Vilket var ditt bästa och sämsta ämna i skolan?

Roligast var musik, bäst var jag i svenska och idrott hatade jag rent ut sagt.

Vad gjorde du efter gymnasiet?

Efter studenten tog jag en sommar ledigt och reste till Gran Canaria med min bästa kompis, Malin. Under hösten började jag sedan jobba som vikarie på min gamla låg- och mellanstadieskola och så småningom även dagis.

Vilket var ditt allra första jobb?

Mitt allra första jobb fick jag under tiden som jag gick på gymnasiet (om det inte var ännu tidigare). Ända sedan jag var liten har pappas jobb abonnerat Royal i Malmö för att bjuda anställda och kunder att se årets Disney-film. Ett år (och ett par år därefter) fick jag den stora äran att jobba under dessa dagar för att stå vid ingångarna och dela ut godispåsar till alla som skulle in och se filmen samt hjälpa till att städa efteråt. Dessutom fick jag lov att gå in och se filmen varje visning. Lilla Kycklingen såg jag fyra gånger på bio under en helg.

Vad har du mer haft för yrken?

En sommar var jag ledare på ett konfirmandläger. Jag har jobbat på Burger King, där jag fick påbörja en arbetsledarutbildning innan jag var tvungen att säga upp mig för att jag utvecklade kontaktallergi i händerna. Under en period jobbade jag som eventpersonal där jag åkte ut på diverse uppdrag med allt från att hjälpa till att fronta varor i butik till att bjuda på kaffe eller ost i mataffärer. Min längsta (och senaste) anställning hade jag på Twilfit, där jag jobbade som butikssäljare, innan jag startade mitt eget företag som skönhetsspecialitst.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Som sagt driver jag numera mitt eget företag som skönhetsspecialitst. Jag utför makeup-jobb, bygger fransar, stylar bryn, fixar naglar med CND Shellac... Jag coachar även folk som är intresserade av att starta upp en egen verksamhet inom skönhet och hälsa.

Vilka är dina starka/svaga sidor på ditt jobb?

Mina starka sidor är att jag har ett stort driv och vill mycket, vilket krävs för att kunna ta mitt företag framåt. Mina svaga sidor skulle väl vara att jag ofta väntar till sista minuten med att ta tag i grejor. Och att jag ibland planerar mer än jag agerar.

Nämnde något du är extra stolt över att ha gjort på ditt jobb.

Givetvis att jag tog steget att starta eget och att jag faktiskt redan har kommit långt med mitt företag.

Vad skulle du göra om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Då hade jag förmodligen jobbat kvar i butik. Kanske inte just den butiken som jag jobbade i innan jag började med mitt företag, men troligtvis hade jag varit kvar i den branschen.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Vilket yrke som helst inom vården egentligen. Jag är livrädd för nålar och sprutor och tar med mig allas problem hem. Jag hade nog inte mentalt rett ut att se alla som mår dåligt och förlitar sig på att jag ska hjälpa dem.

Vad gör du om fem år?

Om fem år jobbar jag vidare med mitt företag. Förhoppningsvis har jag lyckats utveckla det i någon spännande riktning, men hur vet jag inte riktigt än. Det har hänt så mycket det senaste året att jag nu vill känna att jag är på banan med det och lite ta en dag i taget innan jag planerar alltför långt framåt.

Anna

Gillar

Kommentarer